Foto: Ruud Ploeg AkkerbouwNieuws

Agrifirm betaalt € 7,40 voor uienpool korte opslag

Agrifirm start de korteopslaguienpool met € 7,40 per 100 kilo. Deze uienpool is dit seizoen voor het eerst uitgezet.

“Hoewel de uienprijzen relatief laag zijn, hebben we goed meegedaan met de oplevingen en een marktconforme prijs kunnen maken”, zegt Luuk Kok, poolbeheerder van Agrifirm.

De uienpool met korte opslag valt tussen de looptijd van de af-landpool en de bewaarpool in. De verkoop in de korteopslagpool is na de oogstperiode gestart en de laatste uien zijn in januari afgeleverd. Uien worden over de gehele poolperiode gelijkmatig verkocht. Na de oogst was er relatief veel aanbod op de markt, wat voor prijsdruk zorgde. Rond de kerstperiode kwam er meer stemming in de markt, daar heeft de pool van geprofiteerd.

Looptijd en vroege uitbetaling spreekt telers aan

Op verzoek van telers is Agrifirm in 2017 gestart met de korteopslaguienpool. Agrifirm betaalt medio 2018 het ledenvoordeel van € 1 per ton uit. Daardoor komt de poolprijs voor korte opslag op € 7,50 per 100 kilo uit. Ook pooldeelnemers van af-landpool en bewaarpool ontvangen de ledentoeslag aan het eind van seizoen 2017-‘18.

Kok: “De pool met korte bewaring spreekt veel telers aan, vanwege de looptijd en de relatief vroeg uitbetaling van het resultaat.”

Beheer
WP Admin