Foto: Koos Groenewold AkkerbouwNieuws

Verwachte neerslag prikkelt termijnmarkt

De termijnmarkt in Leipzig sloot de notering voor het aprilcontract 2018 € 0,80 hoger op € 8,10 per 100 kilo. De berichtgevingen voor de komende periode zijn wisselvallig in West- en Centraal-Europa.

Vooral in het weekend en begin volgende week wordt neerslag verwacht. Hierdoor trekt de aardappelnotering omhoog. Er werden 6 september 143 contracten verhandeld. Dat is een indicatie voor meer spanning op de termijnmarkt, want de voorgaande vijf handelsdagen werden gemiddeld 61 contracten per dag verhandeld.

De termijnmarkt ging begin deze week rustig van start op € 7,40 per 100 kilo. Verschillende proefrooiingen toonden aan dat de opbrengsten dit seizoen gemiddeld of hoger uitkomen, wat de prijs op een laag niveau hield. Uit de laatste proefrooicijfers van aardappelhandel Van der Linde uit Emmeloord blijkt dat het ras Innovator in week 36 een gemiddelde hectareopbrengst van 64,4 ton per hectare haalt. Daarmee komt de bruto-opbrengst boven het vijfjarig gemiddelde van 61,0 ton per hectare uit.

Beheer
WP Admin