Foto: Mark Pasveer AkkerbouwNieuws

‘Potato Europe in 2021 opnieuw in Emmeloord’

De aardappelmanifestatie Potato Europe wordt ook in 2021 weer in Emmeloord gehouden. Dat antwoordde burgemeester Aucke van der Werff van de gemeente Noordoostpolder in de raadsvergadering op vragen van het CDA.

De aardappelmanifestatie wordt ieder jaar gehouden, achtereenvolgens in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Potato Europe werd dit jaar in Emmeloord gehouden op 13 en 14 september. Van der Werff gelastte de beursdag op 13 september af, vanwege storm. De dag erna was de beurs wel open, maar werd geteisterd door zware regenval. Daardoor konden maar beperkt rooidemonstraties worden gehouden. Ook de editie van 2013 in Emmeloord kampte met slecht weer, waardoor rooidemonstraties niet konden doorgaan.

Geen sprake van verhuizing

De machinefabrikanten zijn teleurgesteld dat de beursorganisatie geen plan B had voor zeer slecht weer. Dat riep de vraag op bij hen of de beurs in 2021 niet op een beter begaanbaar terrein moet worden gehouden. Volgens Van der Werff is van verhuizing geen sprake. Emmeloord noemt zichzelf de aardappelhoofdstad van de wereld.

Beheer
WP Admin