Foto: ANP AkkerbouwNieuws

Rabobank verwacht licht stijgende tarweprijs

De druk op de tarweprijs is verergerd na het uitkomen van de augustusprognose Wasde-rapport van het Amerikaanse landbouwministerie USDA.

Dat zegt de Rabobank in het maandelijkse rapport over de grondstoffenmarkt, Agri Commodity Markets Research, welke de vooruitzichten weergeven op de internationale graanmarkt.

In de augustusprognose geven Rabobank-analisten weer dat de huidige prijsdalingen zijn toe te schrijven aan seizoen veranderingen. De analisten voorspellen minimale prijsstijgingen op de langere termijn. De volatiliteit op de termijnmarkten zal naar verwachting afnemen wanneer een grote tarweproductie in de wereld de vraag doet stagneren. De grootste prikkel op de markt wordt de strijd tussen de belangrijkste tarwe exporterende regio’s in de wereld en kwaliteit van de tarwe.

Maisprijzen schommelen rond huidig niveau

De maisprijzen op de termijnmarkt in Chicago blijven op korte termijn rond het huidige prijsniveau schommelen, zo is de verwachting. Op de langere termijn kan de wisselvallige maisopbrengst in de Verenigde Staten voor sterkere schommelingen zorgen. Het weer in de Verenigde Staten blijft sterk van invloed op de korte termijn.

De sojamarkt was afgelopen maand erg wisselvallig. De prijzen voor soja stonden op de termijnmarkt in Chicago onder druk nadat USDA het soja-areaal naar boven bijstelde.

Bekijk het prijsverloop van tarwe, mais en soja op de termijnmarkt in Chicago via Boerderij Op Maat


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin