Foto: Mark Pasveer AkkerbouwNieuws

Bietencampagne 2017-‘18 begint op 11 september

Bietenverwerker Suiker Unie begint maandag 11 september met de aanvoer en de verwerking van suikerbieten voor campagne 2017-‘18.

De opbrengstprognose staat op 14,6 ton suiker per hectare bij een wortelopbrengst van 86 ton bieten per hectare en een suikergehalte van 17%. Dat is een hoog opbrengstniveau dat duidelijk boven het vijfjarig gemiddelde van 13,8 ton suiker per hectare ligt. Het recordjaar 2014 met 15,1 ton suiker per hectare wordt dit jaar zeer waarschijnlijk niet geëvenaard of overschreden.

Suiker Unie verwacht deze campagne 7,4 miljoen ton bieten te verwerken. Dat neemt ongeveer 20 weken in beslag. Het eind van de campagne is dus in de laatste week van januari voorzien.

Teler ontvangt indeling bietenleveringen volgende week

Volgende week krijgen suikerbietentelers de definitieve indeling van hun bietenleveringen voor deze campagne. De meeste telers hebben meer hectares bieten. Samen met de hoge opbrengstverwachting leidt dat tot grotere bietenhoeveelheden per levering. Dat vraagt meer aandacht voor een geschikte, voldoende ruime en goed bereikbare ligplaats voor de suikerbieten, attendeert Suiker Unie de telers.

Beheer
WP Admin