Foto: Mark Pasveer AkkerbouwNieuws

Tarweareaal VS op laagste niveau sinds 1919

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) schat het tarweareaal op het laagste niveau sinds 1919. Dat blijkt uit het rapport met de definitieve areaalcijfers over 2017.

De verwachting is dat in 2017 in totaal ruim 18 miljoen hectare tarwe in de Verenigde Staten staat. Het USDA gaat uit van 9% minder ingezaaide tarwe in 2017 vergeleken met vorig jaar. Het Amerikaanse ministerie baseert zich op meldingen van telers.

Record soja-areaal

Het soja-areaal behaalt een record van 36 miljoen hectare. Dat is een opmars van 7% vergeleken met afgelopen jaar. In 24 van de 31 staten waar sojabonen worden geteeld is de inzaai vergroot of ongewijzigd gebleven.

Net als het tarweareaal krimpt ook het teeltoppervlakte voor mais, dat een veel groter oppervlakte beslaat. Het USDA gaat ervan uit dat in de VS het areaal voor mais voor de komende oogst 2017 kleiner uitvalt dan in het afgelopen seizoen. Het totale maisareaal daalt met 3%. Daarmee schat het ministerie dat bijna 37 miljoen hectare mais is ingezaaid in 2017. Vergeleken met vorig jaar hebben 38 van de 48 staten minder of onveranderd areaal mais ingezaaid.

Beheer
WP Admin