Foto: Jan Willem Schouten AkkerbouwNieuws

Aardappelindustrie verwerkt record 4 miljoen ton

De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft 4 miljoen ton aardappelen verwerkt in seizoen 2016-’17. Dat is een stijging van 5,4% vergeleken met het vorige seizoen.

Het vorige seizoen steeg de verwerking ook al met 2,4% ten opzichte van het voorgaande seizoen. De verwerkende industrie blijft groeien. Dat kan doordat flink geïnvesteerd is en nog steeds wordt op productielocaties.

De industrie verbruikte in juni van dit jaar ruim 360.000 ton, zo valt op te maken uit een overzicht van de Brancheorganisatie Akkerbouw (BOA).

Meer importaardappelen

De verwerking van importaardappelen is dit seizoen 11% groter dan vorig seizoen. Importaardappelen maken dit seizoen ruim 39% uit van de totale Nederlandse aardappelverwerking. Daarmee groeit het aandeel buitenlandse aardappelen sterk.

Tijdens de rooiperiode in september en oktober 2016 kampten de telers met enorme droogte waardoor de industrie meer aardappelen uit onder ander Polen importeerde. De industrie weet daarmee steeds beter de stijgende verwerking op gang te houden. Zo zijn de afgelopen weken meer aardappelen uit Zuid-Frankrijk naar Nederland gehaald om de omschakeling van oude naar nieuwe oogst soepel te laten verlopen.

Beheer
WP Admin