Foto: Peter Roek AkkerbouwNieuws

Wiskerke uienpool noteert rond € 9

De Wiskerke-uienpool (JWK- Basispool) betaalt dit jaar gemiddeld € 8,85 per 100 kilo netto geleverde uien. Na een relatief moeilijk seizoen is de prestatie met de basis pool gemiddeld gezien goed verlopen.

Er zitten ongeveer 40 telers in de Wiskerke-uienpool. De looptijd van de basispool liep van week 42 tot en met week 16. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het tijdstip van leveren. Voor levering in week 48 noteert Wiskerke € 7,78 per 100 kilo; voor week 8 is dat € 9,09. Het draaipunt van de bewaarvergoeding lag eind januari. Tot aan week 4 werd een korting toegepast. In week 4 kregen telers geen korting of premie en vanaf week 5 werd een premie betaald.

Per week wordt een vrijwel gelijk volume verkocht, waardoor de poolprijs ook een behoorlijke parallel heeft met het gemiddelde van de markt. Over de totale gemiddelde kilo’s is een gemiddelde tarra gerealiseerd van ruim 7%. Dat is lager vergeleken met vorig seizoen, toen het gemiddelde tarrapercentage op 8,8% uitkwam.

Voor de laatste drie maanden van het seizoen heeft Wiskerke de speculatiepool. De speculatiepool loopt van 1 april tot en met week 25 in 2017.

Beheer
WP Admin