Suikerbiet. - Foto: Jan Willem Schouten AkkerbouwNieuws

Südzucker ziet lopend jaar zonnig in

Bietenverwerker en voedingsfabrikant Südzucker verwacht in het op 1 maart begonnen lopende boekjaar het resultaat te kunnen verbeteren. Ook de omzet komt hoger uit, zo luidt de bij de presentatie van de jaarcijfers 2016/‘17 bekendgemaakte prognose van het Duitse concern.

Südzucker is verreweg de grootste suikerproducent in de EU en een grote concurrent van de Nederlandse bietentelerscoöperatie Cosun.

Het bedrijf gaat uit van een omzet van € 6,7 miljard tot € 7 miljard. In het afgelopen boekjaar haalde Südzucker een omzet van € 6,5 miljard. Dat was een kleine € 100 miljoen meer dan in het jaar daarvoor. Het operationele resultaat kwam uit op € 426 miljoen, tegen € 241 miljoen in het voorafgaande jaar.

Suikersegment moet de kar trekken

In het lopende jaar kan het resultaat als het meezit uitkomen op € 500 miljoen. Als het minder meezit, verwacht het concern minstens € 425 miljoen te kunnen halen. Daarbij is het primair het suikersegment dat de kar zal moeten trekken. In 2016/17 steeg het resultaat in het suikersegment ten opzichte van het voorafgaande jaar fors van min € 79 miljoen naar plus € 72 miljoen, dankzij de krappe bietenoogst in 2015 en de als gevolg daarvan hogere prijzen. De omzet daalde echter met € 79 miljoen naar krap € 2,8 miljard.

Beheer
WP Admin