Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Aardappelpools Q-potato en Flevopool samengevoegd

De consumptieaardappelpools van Q-potato en die van Flevopool worden vanaf oogst 2017 samengevoegd.

Telers voor de Q-potato pool worden lid van Flevopool. De Q-potato-pool heeft vooral telers in het zuidwestelijk kleigebied en Flevopool voornamelijk in Flevoland. Door de pools samen te voegen, wordt het eenvoudiger om de juiste partij op het juiste moment bij een passende afnemer af te zetten.

Meer marktmogelijkheden en efficiëntie

Beide vrij jonge pools maakten volgens Flevopool-voorzitter Jan Dirk Tonkens de laatste jaren een autonome groei door. Flevopool vierde vorig jaar het vijfjarig jubileum. Samenvoeging zorgt voor meer marktmogelijkheden en efficiëntie. Deze stap past volgens de voorzitter in de concentratie die plaats vindt aan de afnemerszijde. Q-Potato in Lemmer blijft commissionair voor de poolaardappelen van Flevopool, ook de pootgoedvoorziening wordt door Q-potato georganiseerd.

Aardappel Afzet Vereniging Flevopool richt zich op het vermarkten van kleiaardappelen uit de bewaring. De pool ontwikkelt afzetmogelijkheden buiten de traditionele afzetsporen en wil daarmee een meerwaarde voor de deelnemers creëren.

Variopool

Flevopool heeft een Variopool, waarbij iedere teler een eigen percentage voorverkoop kan kiezen. Dit varieert van 0 tot 30%. Daarnaast is er een tonnenpool waarbij een deel van de opbrengst voor een vaste prijs vastgelegd kan worden.

Beheer
WP Admin