Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

KWS draait prima eerste halfjaar 2016-2017

Zaaizaadconcern KWS blikt terug op een positief verlopen eerste halfjaar 2016-2017.

In de op 31 december beëindigde periode werd de omzet in vergelijking met de eerste helft van het voorafgaande jaar opgekrikt met een kleine 28% naar € 280 miljoen.

Het resultaat voor belasting en financieringskosten (ebit) steeg met een kleine 34%.

Desondanks bleef dit, zoals gebruikelijk voor de periode, een negatief resultaat met min € 70,3 miljoen. Niettemin presteerde de zaadgoedonderneming hiermee een verbetering met € 36 miljoen.

Volgens het concern werd de omzet vooral in Zuid-Amerika, en daarbinnen in het bijzonder in Brazilië, verbeterd. “Vooral gezien het feit dat KWS nog niet zolang op de Braziliaanse markt actief is”, zegt CFO bij KWS Saat Eva Kienle over de halfjaarresultaten.

Omzetplus van 17% bij suikerbieten

Een bijdrage aan de stijging werd eveneens geleverd door de winterkoolzaadmarkt in Europa. Op de wintergraanmarkt in Europa leverde het Duitse concern daarentegen iets in. Een omzetplus van 17% kon worden genoteerd bij de suikerbieten. Voor het lopende boekjaar als geheel gaat KWS uit van een ebit-marge van minstens 10,5% en een omzetgroei van 5%.

Vorig jaar berichtte KWS eveneens een plus van ruim 13% ten opzichte van het voorgaande jaar. In 2015-2016 is een omzet van € 219,5 miljoen gerealiseerd.

Beheer
WP Admin