Foto: ANP AkkerbouwNieuws

Minister Kamp geeft niet toe aan BO Akkerbouw

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is niet van plan verder tegemoet te komen aan BO Akkerbouw als het gaat om verstrekking van gegevens van akkerbouwers die de verplichte heffing moeten betalen.

Kamp zegt dat hij op basis van de Wet bescherming persoonsgegevens de adresgegevens niet kan geven van akkerbouwers die niet bij de brancheorganisatie zijn aangesloten.

Kamp kiest voor een omweg, waardoor de brancheorganisatie de gewenste gegevens wel kan verkrijgen. Daarvoor moet de brancheorganisatie eerst de gegevens van de aangesloten akkerbouwers aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) verstrekken, RVO.nl kijkt vervolgens in haar bestand naar akkerbouwers die niet op de lijst van de brancheorganisatie staan. De adresgegevens van die akkerbouwers kan de brancheorganisatie vervolgens via de Kamer van Koophandel verkrijgen.

Kamp niet onder indruk van financiële bezwaren

De minister toont zich niet onder de indruk van de financiële bezwaren die daartegenin zijn ingebracht. Volgens de minister gaat het om € 30.000 kosten bij RVO.nl en nog eens € 1.500 bij de KvK. “In het verbindend verklaarde onderzoeksprogramma heeft BO Akkerbouw een post van € 300.000 per jaar opgenomen voor de uitvoering van het programma. De totale kosten van het programma zijn jaarlijks circa € 3,3 miljoen. De kosten van mijn oplossing kunnen hieruit ruimschoots worden gedekt”, aldus Kamp.

Beheer
WP Admin