Foto: Mark Pasveer AkkerbouwNieuws

China laat import Amerikaans pootgoed toe

Een bedrijf in China heeft toestemming van de autoriteiten om pootaardappelen te importeren uit de VS.

De toestemming is volgens de site AGF.nl afgegeven door het bureau voor inspectie en quarantaine in de stad Jining, in de provincie Shandong. De eerste lading Amerikaanse pootaardappelen wordt in maart verwacht.

China wil hogere kwaliteit pootgoed

Het is één van de eerste keren dat Amerikaans pootgoed door China geïmporteerd wordt, zegt een medewerker van het bedrijf. Door pootgoed te importeren, hoopt het bedrijf de kwaliteit en de productiviteit van de aardappelteelt te verhogen.

Acht jaar geleden zijn al eens Amerikaanse pootaardappelen gebruikt voor de aardappelteelt, maar dat was geen succes. Tegenwoordig loopt de import wat soepeler en de laatste jaren importeren steeds meer bedrijven buitenlands pootgoed. Volgens de Inspectie en Quarantaine dienst vergt het importeren van buitenlands pootgoed veel voorbereiding. Eerst moeten de vereiste vergunningen en certificaten in orde zijn.

Nederland exporteert In-vitro planten

Nederland exporteert geen pootaardappelen naar China. De import van in-vitro planten is in China wel toegestaan. De knollen die de planten produceren, worden dan verder vermeerderd.

Beheer
WP Admin