Foto: Peter Roek AkkerbouwNieuws

Record suikerproductie binnen handbereik

De suikeropbrengst per hectare lijkt boven de 15 ton uit te komen en stevent daarmee af op een record. Dat meldt verwerker Suiker Unie.

De agrarische dienst van Suiker Unie heeft de opbrengstprognose van de bietenoogst verhoogd naar ruim 90 ton per hectare. De grotere bietenhoeveelheid leidt ook tot enige vertraging in de afname, omdat er bij vrijwel alle telers meer bieten liggen dan gepland.

Het gemiddelde suikergehalte over de hele campagne is nog lastig in te schatten, omdat de weersomstandigheden in de komende maanden hier veel invloed op hebben. Uitgaande van 16,8% suiker komt de suikeropbrengst boven de 15 ton per hectare. Daarmee zou dit jaar, qua hectareopbrengst, het recordjaar 2014 kunnen overtreffen.

Goede vooruitzichten

Vorige week viel er in veel gebieden weer veel regen, waardoor de oogst stagneerde. Desondanks is er voldoende veldvoorraad. De weersomstandigheden zijn sinds woensdag verbeterd en de vooruitzichten zijn goed. De kwaliteit van de bieten blijft zich in dezelfde trend ontwikkelen. Het suikergehalte was vorige week weer verder gestegen naar 16,6%. De tarra was 10,5%.

Beheer
WP Admin