HAK en Schouten Europe en HAS Den Bosch gaan samenwerken om de consumptie van plantaardige eiwitten te stimuleren. Foto: Koos Groenewold AkkerbouwNieuws

Partijen stimuleren consumptie plantaardige eiwitten

Producenten HAK (peulvruchten) en Schouten Europe (vleesvervangers en vegetarische producten) gaan samenwerken met HAS Den Bosch. Ze doen dat om de consumptie van plantaardige eiwitten te stimuleren.

De twee ondernemingen in Giessen dragen bij aan ketenbrede (‘van grond tot mond’) projecten waarin studenten in multidisciplinaire groepen werken. Ze geven gastcolleges en bieden afstudeerprojecten aan op het gebied van teelt, productontwikkeling of commercie in plantaardige voeding aan zowel studenten van de HAS als daarbuiten.

Kruisbestuiving

Onder de naam Praktijklocatie Plantaardige Eiwitten (PPE) streven de drie partijen naar kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, studenten en overheid.

Dit is de eerste officiële ‘green protein hotspot’. De betrokkenen hopen dat er meer volgen.

Beheer
WP Admin