Hogere prijzen zijn uitvloeisel van positieve trend op suikermarkt. Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Nordzucker betaalt meer voor de bieten

Nordzucker betaalt zijn Duitse telers meer voor de bieten uit de oogst van 2016 dan voor die uit de campagne van het voorafgaande jaar. Dat is het resultaat van het jaarlijkse overleg over vaststelling van de definitieve bietenprijzen tussen het concern en telersbelangenbehartiger Dachverband Norddeutscher Zuckerrübenanbauer (DNZ).

De hogere prijzen zijn een uitvloeisel van de positieve trend op de suikermarkt, zowel in Europa als wereldwijd, concludeert DNZ.

Voor een ton bieten met 16% suiker krijgen de telers dit keer €27,40. Voor surplusbieten tot een hoeveelheid van maximaal 15% van het individuele quotum is de prijs €25,50 per ton. Voor alle surplusbieten die daar nog bovenop zijn geleverd keert Nordzucker €11 per ton uit. Het geld wordt op 15 maart 2017 op de rekeningen van de telers gestort, met inhouding van een heffing van €2,50 per ton. De definitieve afrekening volgt in april/mei.

Campagne afgesloten

Nordzucker heeft de campagne ruim een maand geleden afgesloten met suikeropbrengsten boven het meerjarig gemiddelde. In Duitsland kwam 13,5 ton suiker per hectare uit de bus tegen 13 ton bij de vorige campagne.

Beheer
WP Admin