Akkerbouw

Nieuws 1715 x bekeken

Dümmen Orange neemt Hobaho over

Dümmen Orange neemt per 13 september Hobaho over van FloraHolland. Hobaho is actief in de bemiddeling en veredeling van bloembollen.

Dümmen Orange en Hobaho denken samen wereldwijd meer slagkracht te krijgen. Voor bloemenveiling FloraHolland past de verkoop bij de nieuwe FloraHolland 2020-strategie, aldus topman Lucas Vos.

In 2014 betrok Hobaho een nieuw kantoor. Vos zei toen in een toespraak dat er onvoldoende synergie is tussen Hobaho en de rest van de onderneming. In de nieuwe strategie die daarna is ontwikkeld, staat de traditionele rol van FloraHolland als pure marktplaats weer centraal. Bemiddeling is toen eigenlijk afgewezen als kernactiviteit.

Dümmen Orange en Hobaho zijn beide groot in de bemiddeling en veredeling van bloembollen, maar dit is geen grote en bovendien een nogal versnipperde sector. De toevoeging van Hobaho verbreedt het assortiment van Dümmen Orange. Hobaho is sterk met tulpen, lelies, calla’s, narcissen, hyacinten, gladiolen en daarnaast een brede reeks van bijzondere bolgewassen.

Samen denken de bedrijven meer ‘body’ te krijgen. Hobaho zegt al even bezig te zijn om het ontwikkelen van nieuwe rassen te versnellen, en resistentie-eigenschappen versneld te realiseren door een combinatie van nieuwe en traditionele verdelingstechnologieën. Samen hopen de bedrijven ook het wereldwijde verkoopapparaat te versterken.

Personeel gehandhaafd

CEO van Dümmen Orange Biense Visser: "Dümmen Orange verwelkomt zijn nieuwe collega's en is er trots op dat Hobaho de activiteiten van Dümmen Orange verder zal uitbreiden naar een voor ons nieuw segment van de sierteelt. Dit maakt het mogelijk voor Dümmen Orange om meer klanten beter te kunnen bedienen. De overname heeft geen personele gevolgen voor de organisatie en de huidige werkwijze van Hobaho wordt gehandhaafd.”

Dümmen Orange zette vorig jaar met 6.000 man personeel ongeveer €181 miljoen om. Het bedrijf produceert in onder meer Nederland, Tanzania, China en Guatemala en heeft wereldwijd verkoopkantoren. Hobaho realiseerde met een team van 30 bemiddelaars vorig jaar een bemiddelingsomzet van €150 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.