Akkerbouw

Nieuws 2943 x bekeken 1 reactie

Toelating alle gewasbeschermingsmiddelen met tallowamine ingetrokken

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) trekt 22 augustus de toelating in van alle gewasbeschermingsmiddelen die glyfosaat in combinatie met de hulpstof tallowamine bevatten.

Hiermee geeft het Ctgb uitvoering aan een besluit van de Europese Commissie van begin augustus. Voor de Nederlandse markt gaat het om 36 middelen van de 78 toegelaten glyfosaten (12 zogenoemde moedertoelatingen en 24 afleidingen daarvan). De namen van de 36 middelen mag het CTGB niet vrijgeven.

Onkruidbestrijder

Glyfosaat wordt in tal van teelten gebruikt als onkruidbestrijder. De toevoeging van tallowamine bevordert het uitvloeien van het betreffende middel.

De reden voor het Europese besluit is dat de commissie in toxicologische onderzoeken een gezondheidsrisico constateert bij middelen die de combinatie van glyfosaat en tallowamine bevatten. Tallowanine is een wat oudere hulpstof.

Eén reactie

  • agpros

    Hoe weet je dan of je "illegale " glyfosaat gebruikt?

Of registreer je om te kunnen reageren.