Akkerbouw

Nieuws 1351 x bekeken

Online handelsplatform Pommeron.com voor boer en tuinder

Voormalig veilingdirecteur Ron Mulders lanceert een platform voor producenten en eindverkopers in de groente en fruitsector. Op Pommeron.com kunnen zij hun contacten en orders managen.

Pommeron.com is geen online veiling en ook geen tool voor online verkoop aan consumenten. Het is een online platform waarop afnemers van versproducten zonder tussenkomst van derden kunnen handelen met de producenten van hun keuze; boeren en tuinders die ze kennen en met wie ze goede zakelijke relaties onderhouden.

De website Pommeron.com is al een bijna een jaar in de lucht als platform waarop boeren en tuinders hun bedrijf en producten kunnen presenteren. De nieuwe release voegt hieraan nu een volwaardige handelsfunctionaliteit toe.

Van bulk naar maatwerk

Ron Mulders was rond de eeuwwisseling directeur van Veiling ZON. Met Pommeron.com maakt hij zijn comeback in de tuinbouw. "Ik zie boeren en tuinders die hun product 'in bulk' aanbieden en ik ken boeren en tuinders die exclusief voor één afnemer werken. Tussen beide uitersten zitten ondernemers die voor een overzichtelijk aantal afnemers kiezen."

De bestaande afzetstructuren zijn vooral ingericht op de verkoop en distributie van bulkproducten, vindt Mulders. "Daar is op zich niets mis mee, maar het laat weinig ruimte voor maatwerk. En maatwerk is wat je nodig hebt voor een versafdeling of een speciaalzaak die zich onderscheidt door kwaliteit, verscheidenheid, productiewijze of herkomst."

Als boer of tuinder kunt u site gratis proberen tot eind 2016. Maak vóór 1 september een account aan op Pommeron.com. Daarna kost een abonnement enkele tientjes per maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.