Akkerbouw

Nieuws 1206 x bekeken

Monsanto bouwt netwerk van sensoren in akkerbouw VS

Climate Corporation gaat een netwerk opzetten van gewas- en bodemsensoren in de Verenigde Staten. De verzamelde gegevens worden gedeeld met boeren in de VS. Die krijgen zo een indruk van de stand van de gewassen en de bodemgezondheid op hun bedrijf.

Climate Corporation is het technologische dochterbedrijf van agroconcern Monsanto. Volgens Monsanto is het dataplatform het eerste in zijn soort in de wereld.

Nitraatgehalte in bodem voortdurend meten

Monsanto wil derde partijen de gelegenheid geven hun data toe te voegen aan het platform Climate Fieldview. Monsanto noemt als voorbeeld een sensor die het nitraatgehalte in de bodem voortdurend meet. Het bedrijf werkt samen met Veris Technologies. Dat bedrijf maakt bodemsensoren die bodemverdichting, organischestofgehalte en pH meten.

Volgens Sam Eathington, hoofd van de wetenschappelijke afdeling van Climate Corporation, worden ook de data toegevoegd die boeren nu al verzamelen over hun percelen en gewassen. “Zo ontstaat een nooit eerder geziene hoeveelheid data die boeren helpt hun opbrengsten verder te verhogen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.