Akkerbouw

Nieuws 975 x bekeken

Infectiekans phytopthora neemt af

De infectiekansen van phytophthora in aardappelen nemen in de loop van de week af. Dat blijkt uit gegevens van het phytophthora-spuitadviessysteem van Dacom.

Maandag 15 augustus zijn er in heel Nederland nog infectiekansen, maar morgen en overmorgen is het vooral in het Noordoosten nog gevaarlijk. Vanaf vrijdag 19 augustus, wanneer de regenkansen toenemen, nemen vanuit het Zuiden de infectiekansen weer toe.

De Dacom-kaarten geven de kans op infecties aan, maar zeggen niets over de ziektedruk in een gebied.

Meld phytophthora-haarden

Dacom vraagt akkerbouwers haarden te melden op de Dacom-phytophthorahaardenkaart. Naast gegevens als temperatuur en relatieve luchtvochtigheid wordt de aanwezigheid van ziektebronnen in de omgeving gebruikt als input voor het adviseringssysteem.

Of registreer je om te kunnen reageren.