Akkerbouw

Nieuws 1584 x bekeken

Challenger en Fontane definitief in Belgapom-notering

Het Belgische Belgapom, bestaande uit de aardappelhandel en - verwerking noteert voor het eerst vanaf seizoen 2016/’17 naast Bintje, ook wekelijks voor de fritesgeschikte aardappelrassen Challenger en Fontane.

De afgelopen tientallen jaren bestond het grootste gedeelte van de aardappelproductie in België uit Bintje. Bintje werd daardoor ook het meest verhandeld op de vrije markt met bestemming de fritesverwerkende industrie. De afgelopen 25 jaar is de verwerkingscapaciteit, van met name de diepvriessector, sterk gestegen. Het aandeel gecontracteerde aardappelen nam sterk toe en Bintje moest inleveren op zijn monopoliepositie. Nu de rassen Challenger en Fontane een aandeel op de vrije markt hebben verworven, worden ze definitief als notering meegenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.