CTGB laat drie nieuwe middelen toe - Foto: Theo Galama AkkerbouwNieuws

CTGB laat drie nieuwe middelen toe

Het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) heeft nieuwe middelen toegelaten.

Seedron op basis van de actieve stoffen fludioxonil en tebuconazool is toegelaten als zaadbehandeling voor tarwe, gerst, rogge, triticale en haver. Seedron geeft een uitstekende basisbescherming tegen bodem- en kiemschimmels, zoals voetrot, sneeuwschimmel, stuifbrand, steenbrand, stengelbrand, strepen- en netvlekkenziekte. Monsoon Active (foramsulfuron-sodium en thiencarbazone methyl) is een herbicide in mais. Het graanherbicide Alena (diflufenican, iodosulfuron-methyl-natrium en mesosulfuron-methyl) mag voortaan ook in triticale en spelt.

Toelating Javelin ingetrokken

De toelating van het herbicide Javelin (diflufenican en isoproturon) is ingetrokken. Het mag tot 1 november 2016 worden verkocht en tot 1 april 2017 worden gebruikt.

Het etiket van het fungicide Luna Privilege is aangepast. Het middel was verboden in grondwaterbeschermingsgebieden. Volgens het nieuwe etiket is het middel met Fluopyram als actieve stof, nu wel toegestaan in grondwaterbeschermingsgebieden, met uitzondering van tien teelten. Welke tien is nog niet bekend.


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin