Akkerbouw

Nieuws 2120 x bekeken

Seizoenswerk flexibeler in nieuwe cao open teelten

Er is een overeenkomst over de cao open teelten. Op het gebied van seizoensarbeiders komt er een versoepeling.

LTO Nederland, bloembollenvakbond KAVB, bloembollenhandelsorganisatie Anthos en de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) hebben met FNV en CNV Vakmensen overeenstemming bereikt over de cao open teelten. Dat meldt NFO.

Uitzondering Wet Werk en Zekerheid voor seizoenswerk

De voornaamste afspraak is dat er voor de Wet Werk en Zekerheid een uitzondering wordt gemaakt op de ketenbepaling voor seizoenarbeiders. Hierdoor kunnen tijdelijke medewerkers vaker op hetzelfde bedrijf aan de slag. Die regeling wordt flexibeler.

In de cao is een loonverhoging vastgelegd van 2,75 procent; 1,5 procent per 1 juli 2016 en 1,25 procent vanaf 1 januari 2017.

De nieuwe cao geldt voor ongeveer 30.000 werknemers in onder meer akkerbouw, bollenteelt en vollegrondsgroentesector.

De voornaamste afspraak is dat er voor de Wet Werk en Zekerheid een uitzondering wordt gemaakt op de ketenbepaling voor seizoenarbeiders. Hierdoor kunnen tijdelijke medewerkers vaker op hetzelfde bedrijf aan de slag.

Of registreer je om te kunnen reageren.