Akkerbouw

Nieuws 1602 x bekeken

Industrie verwerkt meer aardappelen

De Nederlandse aardappelverwerkende industrie heeft vorige maand meer aardappelen verwerkt dan voorgaande jaren in mei.

De industrie verbruikte in mei van dit jaar ruim 340.000 ton, zo valt op te maken uit een overzicht van de Brancheorganisatie Akkerbouw.

3,46 miljoen ton aardappelen

Met de verwerking in de maand juni nog te gaan heeft de industrie dit seizoen al 3,46 miljoen ton aardappelen afgenomen. Met een geschatte hoeveelheid van rond de 320.000 ton in juni komt de totale grondstofbehoefte van de aardappelverwerkende industrie dit seizoen uit op zo'n 3,78 miljoen ton. Daarmee hebben de fabrieken ondanks het hogere prijsniveau iets meer aardappelen gebruikt voor het maken van frites en andere aardappelconsumptieproducten dan van oogst 2014.

Of registreer je om te kunnen reageren.