Akkerbouw

Nieuws 1596 x bekeken

SPNA verwacht hogere ziektedruk in wintertarwe

De aantastingen in wintertarwe door septoria en gele roest zijn vorige week toegenomen op proefboerderij Ebelsheerd van onderzoeksinstituut SPNA.

Vooral in het ras Asano zijn in de hogere bladlagen veel beginnende aantastingen van gele roest te zien, meldt SPNA. Op proefboerderij Kollumerwaard bleef de ziektedruk gelijk. Het onderzoeksinstituut verwacht dat de aantastingen verder toenemen door het aanhoudende wisselvallige weer. Dat meldt SPNA in de graanziektebarometer.

Verschil in resistentieniveau

SPNA doet de waarnemingen in een reeks rassen met verschil in resistentieniveau in een gewas waarin geen ziektebestrijding plaats vindt. De waarnemingen worden wekelijks gedaan op de SPNA-proefbedrijven Ebelsheerd in Nieuw Beerta in Oost-Groningen en Kollumerwaard in het Noordfriese Munnekezijl.

Of registreer je om te kunnen reageren.