Akkerbouw

Nieuws 1168 x bekeken

Hoogste percentage akkerbouw in Veendam

Het Groningse Veendam is de gemeente waar akkerbouw de landbouwgronden het meest domineert: op ruim 85% van de percelen groeit een akkerbouwgewas.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Op de 2e plaats staat Cromstrijen in Zuid-Holland, waar op 82% van de landbouwgrond akkerbouw wordt bedreven. De Zeeuwse plaatsen Sluis en Terneuzen zijn de nummers 3 en 4 met een akkerbouwbelang van 80%. De hoogst genoteerde plaats in Flevoland (9e) is Dronten met 75,3% akkerbouw.

Belangrijkste akkerbouwprovincies

De belangrijkste akkerbouwprovincies zijn Zeeland, Flevoland en Groningen. In Zeeland en Flevoland zijn akkerbouwgewassen goed voor ongeveer 70% van het landbouwareaal in Groningen is dit ruim de helft.

Het landelijk percentage akkerbouw is 27,4%.

Of registreer je om te kunnen reageren.