Akkerbouw

Nieuws 1516 x bekeken

Groen Agro Control wint Space-Match-prijs

Groen Agro Control in Delfgauw wint de prijs met de toepassing van camera's op drones voor precisielandbouw.

Space-Match is het evenement waar bedrijven elkaar zoeken om ruimtetechnologie toepasbaar te maken voor gebruik op aarde. Het gaat hier om met camera's uitgeruste drones van het bedrijf Skylab Analytics. Deze worden ingezet om bijtijds tekorten in bemesting, de aanwezigheid van ziekten en plagen en vochtproblemen op te sporen in akkerbouwgewassen.

Grondmonsteranalyses en teeltadviezen via drone

Groen Agro Control brengt expertise in met betrekking tot grondmonsteranalyses en teeltadviezen. Beide bedrijven hebben daardoor een gezamenlijke 'Space-Match'. Deze samenwerking kan aanzienlijke kostenbesparingen en opbrengstverhogingen voor boerenbedrijven opleveren. Beide bedrijven zijn onlangs een samenwerking aangegaan.

Deze technologie werd tot voor kort alleen met satellieten toegepast. Drones vliegen echter aanzienlijk lager dan satellieten en kunnen zo problemen op kleine oppervlakten van landbouwpercelen en zelfs per plant vaststellen. Vervolgens kunnen telers maatregelen nemen, zoals bemesting of (biologische) bestrijding.

Ruimtetechnologie voor gewasteelt

Tevens heeft Groen Agro Control een drietal ruimtetechnologieën ontwikkeld voor het kweken van gewassen: het Opname Analysesysteem van meststoffen, Groei Management Systeem en een lichtgewicht waterzuiveringssysteem. Deze staan bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA geregistreerd. De technieken worden eveneens toegepast in de tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.