Franse graanboeren hekelen beleid rond middelen AkkerbouwNieuws

Franse graanboeren hekelen beleid rond middelen

De Franse koepel van graanverbouwers Orama hekelt ‘de dubbelzinnige houding’ van de regering rond het verbieden van neonicotinoiden en glyfosaat. ”Parijs ontkent opzettelijk de afgemeten adviezen van de gezondheidsautoriteiten in Frankrijk zelf en in de EU.”

”De regering weigert de wetenschappelijke adviezen in beschouwing te nemen en geeft er de voorkeur aan om mee te deinen op de angst van sommigen in plaats van naar goede reden te luisteren. Op die manier kiest men partij voor hen die vernietigen en niet voor hen die produceren. Is dat wat onze regering wil?” vraagt voorzitter Philippe Pinta van Orama zich af in een open brief. Zijn organisatie overkoepelt de bonden van telers van granen, mais en van olie- en eiwithoudende gewassen.

Verbod op neonicotinoiden

Het Franse parlement praat al enige tijd over een verbod op neonicotinoiden per 1 september 2018 en een versneld afbouwen van het verbruik ervan. Daarnaast pleit minister voor milieu Royal voortdurend voor een onmiddellijk verbod op glyfosaat en het bestrijdingsmiddel Roundup. ”Waar het gaat om een verbod op neonicotinoiden en glyfosaat doen we een beroep op onze regering om heldere beslissingen te nemen en niet een belangrijke sector van onze landbouw op te offeren. De fytosanitaire producten zijn het onderpand voor een productie van kwaliteit en overvloed.”


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin