Akkerbouw

Nieuws 1062 x bekeken

Organische mest variabel toedienen bij Agrifirm

Met specifieke taakkaarten biedt Agrifirm Plant de mogelijkheid aan variabel drijfmest en compost toe te dienen op basis van het gehalte organische stof in de bodem.

"Zo is een betere benutting en een hogere opbrengst mogelijk", meldt de coöperatie. De techniek is onderdeel van de Veris bodemadadviesdienst. Hoe groot het positieve effect van de nieuwe toepassing is, onderzoekt Agrifirm Plant dit seizoen bij telers en proefboerderij PPO in Valthermond.

Meer opbrengst of minder meststoffen nodig

De verwachting is dat het gewas de meststoffen beter benut bij een optimale verspreiding over het perceel. Dat leidt tot meer opbrengst bij evenveel meststoffen of een gelijke opbrengst met minder meststoffen. Daarnaast wordt in de PPO-proef bekeken of variabele pootafstanden interessant zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.