Akkerbouw

Nieuws 1729 x bekeken

Jongejans levert elektronische sorteertechniek uien

Jongejans Luchttechniek biedt onder het merk JDC Onion Grading Solutions het camerasorteersysteem van Elisam/Ellips op de Europese markt aan.

Hiermee kan de inwendige kwaliteit van uien worden gecontroleerd. Aan de techniek wordt het afzuigsysteem van Jongejans, noodzakelijk om de gevoelige camera's goed te laten functioneren, toegevoegd.

'Revolutie in sorteren'

"Deze machinecombinatie is een revolutie in het sorteren van uien", zegt Bas Ruygrok, vertegenwoordiger van JDC Onions Grading Solutions. In Europa staan er nu zo'n 10, in de rest van de wereld ook. Elisam en JDC werken in de Verenigde Staten al langer samen. "In de VS stellen sommige supermarkten het als eis dat de uien door deze installatie zijn geweest. Ze willen zekerheid over de kwaliteit. Dat kan in Europa ook gebeuren", aldus Ruygrok.

Elisam werkt vooral in de fruitsector, JDC neemt de uienbranche voor haar rekening. "Daarin hebben we een goed netwerk, ook met de bedrijven die andere machines in de sorteerlijn leveren", vervolgt de vertegenwoordiger.

Of registreer je om te kunnen reageren.