Akkerbouw

Nieuws 1339 x bekeken

Avebe sluit lange zetmeelcampagne 2015-2016 af

Zetmeelbedrijf Avebe heeft de campagne van 2015-2016 afgesloten. De verwerkingsperiode duurde op de locatie Gasselternijveen langer dan normaal.

Dat was om de nieuw aangesloten eiwitfabrieken te optimaliseren en eiwit te produceren, om aan de groeiende marktvraag te voldoen. Avebe noemt de kwaliteit van de aardappelen goed. Het product kiemde minimaal, mede door het koele weer.

Late en lastige start

Het zetmeelgehalte varieerde aan het einde van de campagne rond de 20% met enkele uitschieters zowel naar boven als naar onderen. Gemiddeld is het een stuk lager dan vorig jaar en ook onder het langjarig gemiddelde. Het tarrapercentage was een groot deel van de periode aan de hoge kant, rond de 8%. De laatste weken zat het netjes tussen de 5 en 5,5%.

Kenmerkend voor deze campagne was een late en lastige start vanwege de weersomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.