Akkerbouw

Nieuws 1199 x bekeken laatste update:21 mrt 2016

Februari topmaand voor pootgoedexport

Het is lang geleden dat er in februari zo veel Nederlands pootgoed naar het buitenland ging als vorige maand. Dat valt op te maken uit het maandoverzicht van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

In totaal ging vorige maand bijna 96.000 ton pootgoed de grens over. Vorig jaar bleef die hoeveelheid steken op minder dan 70.000 ton. Het 5-jarig gemiddelde voor de maand februari ligt net boven de 70.000 ton. Dit geeft aan dat er in februari erg veel pootgoed is uitgevoerd. Alleen in februari 2002 ging nog meer pootgoed naar het buitenland.

Vooral veel poters naar Italië

Door de buitengewoon grote export in februari stijgt de totale pootgoedexport in de tussenstand na februari naar 539.512 ton. Daarmee boekt de uitvoer een nieuw record, want niet eerder zijn eind februari zo veel poters uitgevoerd als dit jaar.

In februari gingen met name naar Italië veel poters. De totale afzet naar dat land komt inmiddels op 48.412 ton. Daarmee is de afzet naar Italië voorlopig bijna 7.000 ton groter dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.