Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Drie herbiciden mogen in meer gewassen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden laat drie middelen toe.

Het herbicide Tapir (clopyralid, florasulam en fluroxypyr-methyl) krijgt een bredere toelating dan de huidige toelating van Tapir, aldus het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Naast in granen mag het voortaan ook in weiland en graszaad gebruikt worden. Volgens crop advisor Wim Boudeling van Dow Agroscience is dit een welkome aanvulling, omdat het middel sterk is tegen onder andere distels. Ook verdwijnen bij de nieuwe toelating van Tapir de restricties in waterwingebieden.

Zafrinax in knoflook

Het herbicide Zafrinax (bromoxynil, bromoxynil-octanoaat en bromoxynyl-butyraat) van fabrikant Nufarm is toegelaten in de onbedekte teelt van knoflook. Het betrof een aanvraag in het kader van kleine toepassingen. Het had al een toelating in mais, vlas, uien en sjalotten.

Herbicide Herald SC

Het herbicide Herald SC (diflufenican en flufenacet) van Bayer CropScience is in het kader kleine toepassingen toegelaten in winterrogge, triticale en spelt. Het had al een toelating in wintertarwe en wintergerst. Het middel is vooral sterk tegen duist, zegt Jan Bongers, Crop Advisor bij Bayer. Op zware gronden kan een toepassing voor en na opkomst. Op lichte gronden alleen na opkomst.

Beheer
WP Admin