Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Agrifirm stapt in zetmeel in China

Agrifirm Plant gaat samenwerken met een producent van aardappelzetmeel in China. Daarvoor is eind november een intentieovereenkomst getekend.

Dat maakte Agrifirm Plant donderdag bekend.

De samenwerking betreft het Chinese Beidahuang Blacksoil Potato Industry (BBPI). BBPI is onderdeel van de Beidahuang Group, een van de grootste landbouwbedrijven in China. Het bedrijf heeft een areaal van 150.000 hectare in de provincie Heilongjiang, waar veel voedsel wordt geproduceerd. BBPI teelt 20.000 hectare zetmeelaardappelen. Die worden verwerkt in drie zetmeelfabrieken en een vlokkenfabriek in Heilongjiang.

Kennis leveren over aardappelteelt

BBPI is een belangrijke speler in China, stelt Agrifirm Plant. De samenwerking houdt in dat Agrifirm Plant kennis levert aan BBPI over de aardappelteelt. BBPI hoopt zo een betere kwaliteit aardappelen te krijgen voor de verwerking.

Algemeen directeur John Smit van Agrifirm Plant is blij met het akkoord. “De samenwerking met BBPI op het gebied van de zetmeelaardappelteelt is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. Internationaal kennis exploiteren is daarvan een onderdeel en hiermee krijgen we in China vaste grond onder de voeten. Door ook in het buitenland kennis te exploiteren, vergroten we de basis van ons bedrijf en het draagt bij aan de verdere groei van waardecreatie voor onze telers en partners.”

Het betreft nog een intentieovereenkomst, meldt de coöperatie. Hoe de kennisoverdracht zal worden ingevuld, wordt de komende maanden duidelijk.

Beheer
WP Admin