Foto: ANP AkkerbouwNieuws

Milieuclubs willen verbod op alle neonicotinoïden

Natuur & Milieu, Greenpeace en de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels willen dat de toelating voor alle neonicotinoïden wordt ingetrokken.

Toelatingsorgaan Ctgb ziet in de argumenten van de 3 milieuclubs geen nieuwe, voor neonicotinoïden belastende feiten en wil de toelating niet intrekken.

Besluit ter inzage

Het voorgenomen besluit ligt vanaf 28 oktober tot 25 november ter inzage op het kantoor van het Ctgb en staat gedurende deze periode ook online. Neonicotinoïden worden in verband gebracht met bijensterfte maar de producenten van het product, Bayer en Syngenta, ontkennen dit en definitief wetenschappelijk bewijs ontbreekt nog. Het besluit betreft in totaal 10 gewasbeschermingsmiddelen.

Wanneer er binnen de inzage- en zienswijzetermijn zienswijzen door het Ctgb zijn ontvangen, worden de verzoeker en belanghebbenden in de gelegenheid gesteld binnen twee weken schriftelijk op de ingediende zienswijzen te reageren. Hierna wordt binnen 16 weken een definitief besluit op het intrekkingsverzoek genomen. Wanneer geen zienswijzen door het Ctgb zijn ontvangen, wordt na het verlopen van deze termijn binnen 8 weken een definitief besluit genomen.

Beheer
WP Admin