Erfemissiescan voor bloembollenteelt - Foto: Jan Willem Schouten AkkerbouwNieuws

Erfemissiescan voor bloembollenteelt

De Erfemissiescan Gewasbescherming, ontwikkeld door CLM Onderzoek en Advies en Broos Water op verzoek van het Toolboxteam Water, is uitgebreid met specifieke onderdelen voor de bloembollenteelt.

Met digitale Erfemissiescan Gewasbescherming kunnen telers het risico op emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf hun erf in kaart brengen. Telers krijgen, na het beantwoorden van vragen, inzicht in waar de belasting van het oppervlaktewater kan worden verminderd. Met de uitbreiding voor de bloembollenteelt zijn gerichte vragen opgenomen over emissies bij reinigen en opslaan van fust, ontsmetten, transport en het spoelen van bloembollen.

98% minder normoverschrijdingen in 2023

De emissiescan kan bloembollentelers erbij helpen om het doel te behalen: 98% minder normoverschrijdingen in 2023. De factsheets emissiebeperking van de KAVB zijn interactief gemaakt en onderdeel geworden. Het Toolboxteam Water wil komend jaar 5.000 agrariërs en loonwerkers bereiken.

De uitbreiding van de Erfemissiescan voor bloembollenteelt is mogelijk gemaakt met financiële steun van TOPPS en de provincies Drenthe en Noord-Holland.

Beheer
WP Admin