Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

IGC: wereldgraanvoorraden blijven groeien

De International Grains Council (IGC) verhoogt de nieuwe oogstprognose voor de wereldproductie van graan.

De totale verwachte graanproductie stijgt voornamelijk door toegenomen tarwe- en maisopbrengsten voor seizoen 2016/’17. De IGC heeft de wereldtarweoogst in de oktober-prognose met 1 miljoen ton naar boven bijgesteld, naar 748 miljoen ton. De hogere tarweoogst komt voornamelijk door gestegen oogstverwachting in het Zwarte Zeegebied. Het verbruik van tarwe wereldwijd wordt 2 miljoen ton hoger ingeschat op 736 miljoen ton.

Record-oogstprognose voor mais

De prognose voor totale graanconsumptie stijgt met 5 miljoen ton naar 2.054 miljoen ton. Dat komt voornamelijk door het gestegen verbruik van mais. Het verbruik van mais is naar boven bijgesteld in de oktober-prognose met 4 miljoen ton naar 1.023 miljoen ton. De prognose voor de maisproductie is voor seizoen 2016/’17 met 8 miljoen ton verhoogd naar een record van 1.035 miljoen ton.

Productie sojabonen gelijk aan verbruik

De Verengde Staten en Brazilië verwachten een hogere sojabonenoogst. Mede daardoor stijgt de oogstopbrengst prognose van sojabonen in 2016/’17 met 3 miljoen ton naar 332 miljoen ton. De consumptie van soja stijgt minder hard met 1 miljoen ton naar 332 miljoen ton sojabonen. Daarmee is de productie en het verbruik van sojabonen in seizoen 2016/’17 gelijk.


Nieuwsbrief Graanmarkt

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de graanmarkt.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin