Akkerbouw

Nieuws 1171 x bekeken 1 reactie

'India produceert opnieuw record aan suiker'

New Delhi – India gaat in het nieuwe seizoen een record aan suiker produceren. Het Britse marktbureau Czarnikow verwacht dat India in 2015/2016 ongeveer 28,6 miljoen ton suiker gaat produceren. Dat is 300.000 ton meer dan dit seizoen, dat ook al een record opleverde, meldt nieuwssite Agrimoney.

Het is voor het zesde achtereenvolgende seizoen dat India meer suiker produceert dan verbruikt. Het land is de tweede suikerproducent in de wereld na Brazilië en de grootste suikerverbruiker.

Suikerriet heeft beter saldo

Czarnikow vindt het opmerkelijk dat India opnieuw zo veel suiker produceert. Door het suikeroverschot in het land daalde de binnenlandse suikerprijs in een jaar met 22 procent. Gewoonlijk planten de akkerbouwers minder suikerriet bij lage suikerprijzen. Van 2003 tot en met 2007 verdrievoudigde de productie in India vanwege de dure suiker. In de twee jaar daarna halveerde de productie omdat de suikerprijs sterk daalde. Czarnikow denkt dat suikerriet de akkerbouwers toch nog een hoger saldo oplevert dan de teelt van tarwe of rijst. Het marktbureau verwacht dat India opnieuw een omstreden subsidie gaat invoeren om de export van suiker te bevorderen.

Eén reactie

  • agro1

    van alles teveel, dus. tot zover de voedselcrisis. feed the world and starve.

Of registreer je om te kunnen reageren.