Akkerbouw

Nieuws 3203 x bekeken

Groei fritesaardappelen stopt

Dronten - De groei van de fritesaardappelen stokt. Dat laten de proefrooiingen van Aviko Potato zien.

Vorige week bemonsterde Aviko de Fontane-percelen. Daaruit blijkt dat de Fontanes de afgelopen twee weken geen kilo's meer produceerden. De gemiddelde opbrengst komt nu uit op het vijfjarig minimum: iets meer dan 60 ton bruto per hectare. Het groftepercentage loopt evenals de kilo's niet meer op.

Onderwatergewicht iets hoger

Het onderwatergewicht van de Fontanes is nog wel iets gestegen tot rond de 390, dat is wel zo'n 10 punten lager dan het vijfjarig gemiddelde.

Loof op z'n retour

Het loof van de Fontanes is al flink op z'n retour. Op een schaal van 1 tot 10 krijgt het loof een waardering van 3, twee weken eerder was dit nog een 7. De natte omstandigheden laten de gewassen versneld afsterven.

Of registreer je om te kunnen reageren.