Akkerbouw

Nieuws 2907 x bekeken

Eerste bieten gelost voor aanvang campagne

Dinteloord – De eerste vrachtwagen stort maandagavond zijn lading suikerbieten op de enorme asfaltvlakte bij de Suiker Unie-fabriek in Dinteloord. Hier begint dinsdag de bietencampagne.

Over enkele weken is het asfalt geheel volgestort met suikerbieten en nauwelijks meer zichtbaar.

Opbrengstprognose

De opbrengstprognose van Suiker Unie is al enkele weken 13,7 ton suiker per hectare. Dat is fors minder dan het record van vorig jaar (15,1 ton), maar ligt wel iets boven het vijfjaarlijks gemiddelde van 13,6 ton. "Het is nergens droog, maar in de planning ondervinden we geen hinder van de natte omstandigheden", zegt Gert Sikken, directeur agrarische zaken bij Suiker Unie.

Rooiomstandigheden niet ideaal

"Ideaal zijn de rooiomstandigheden niet, maar tegenwoordig moet er hele wat gebeuren wil het rooien niet doorgaan. Op verschillende plekken worden aardappelen gerooid en als dat kan, kun je zeker bieten rooien", aldus Sikken.

De fabriek Vierverlaten begint vrijdag met de campagne, die voor het nieuwe jaar wordt afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.