Akkerbouw

Nieuws 1820 x bekeken 1 reactie

Duitse en Britse aardappelareaal ondergemiddeld

Noordhoek – Frankrijk, België en Nederland telen dit jaar meer consumptieaardappelen dan gemiddeld. Maar het areaal in Duitsland en Groot-Brittannië krimpt zo sterk, dat het totale areaal in de vijf landen samen onder het vijfjaarlijks gemiddelde komt.

Dat blijkt uit een prognose van de North-Western European Potato Growers (NEPG). Die schat het aardappelareaal in Noordwest-Europa op 527.110 hectare. Dit is 3,7 procent kleiner dan vorig seizoen en 1,3 procent onder het vijfjarig gemiddelde.

Gemiddeld  46,5 ton

De gemiddelde hectareopbrengst in de vijf landen samen komt op 46,5 ton. Dat is 10,7 procent minder dan vorig jaar en 1,6 procent onder het gemiddelde. Dat leidt tot een totale aardappelproductie in de vijf West-Europese landen van 25,2 miljoen ton consumptieaardappelen. Dat is 14,1 procent minder dan in 2014 en 2,9 procent onder het gemiddelde.

De Britten telen voor het eerst minder dan 100.000 hectare. Het areaal is 7,7 procent kleiner dan in 2014 en zit 10,5 procent onder het 5-jarig gemiddelde.

Eén reactie

  • info36

    Daarboven komt nog aftrek van rot, ongeveer 10%.

Of registreer je om te kunnen reageren.