Akkerbouw

Nieuws 1778 x bekeken 1 reactie

VS test koudetolerante suikerriet

Champaign – Onderzoekers van de Amerikaanse University of Illinois zijn er in geslaagd koudetolerante suikerriet te telen. Het riet is een kruising tussen suikerriet en olifantsgras (miscanthus).

De nieuwe soort is dan ook miscane gedoopt.

Suikerriet wordt in de Verenigde Staten niet ten noorden van de staat Arkansas geteeld. Miscane produceerde ook in de noordelijker gelegen staat Illinois nog veel suiker, maar wel minder dan het riet in de zuidelijke streken.

Meer suiker met suikerriet dan met suikerbieten

Riet haalt een hogere suikerproductie dan bieten en de teeltkosten zijn lager, omdat het een meerjarige teelt is. De onderzoekers publiceren hun bevindingen in het tijdschrift Global Change Biology Bioenergy. De testen zijn gedaan in het laboratorium en herhaald in veldproeven.

Eén reactie

  • GlySol

    Hoe zal het met het suikergehalte van Miscantus zelf gesteld zijn? Zou een mooie plus zijn als dat in het GLB gestopt wordt (er even niet aan denken dat men in ZuidEU nmassaal die hybride gaat zetten...)

Of registreer je om te kunnen reageren.