Akkerbouw

Nieuws 1870 x bekeken

Onderzoek naar teelt in hitte en droogte

Den Haag – De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) begint drie nieuwe onderzoeksprojecten in het programma 'Crop sciences: improved tolerance to heat and drought'.

Dat vormt een deel van de NWO-bijdrage 2014-2015 aan de topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. Het programma financiert onderzoek dat de teelt van gewassen onder hete en droge omstandigheden verbetert. Het programma is opgezet in samenwerking met het departement biotechnologie van het ministerie van wetenschap en technologie in India.

Verlies aan geleidbaarheid

In een van de onderzoeksprojecten wordt bijvoorbeeld het verlies aan geleidbaarheid (PLC) onder de loep genomen als een plant zich bevind in een situatie van droogte of stress. Ook de klimaatverandering komt aan de orde.

Of registreer je om te kunnen reageren.