Akkerbouw

Nieuws 1155 x bekeken

Suiker Unie: schade door droogte beperkt

Dinteloord – De buitendienst van Suiker Unie treft weinig droogteschade aan in de suikerbieten, met uitzondering van het zuidoosten van het land.

Daar is nu op zo'n 15 procent van het bietenareaal schade van de droogte te zien. Hier wordt bijna een derde van de percelen beregend.

Dat is in de rest van Nederland niet het geval. Op meerdere plaatsen worden de bladeren op het heetst van de dag wel wat slap, maar ze staan er later veelal weer vitaal bij. De droge en warme omstandigheden brengen bodemproblemen goed aan het licht, deze planten herstellen duidelijk langzamer. Dit kan door het bietencysteaaltje komen. Wortelcontrole wordt aanbevolen, evenals de controle op bladschimmels. Voor oostelijk en zuidelijk Flevoland is de eerste waarschuwing al uitgegaan in verband met stemphylium.

Of registreer je om te kunnen reageren.