Akkerbouw

Nieuws 1526 x bekeken 1 reactie

Rabo: suikerprijs blijft laag

Londen - De suikerprijs blijft laag. Ook al produceert de wereld in het nieuwe seizoen 2015/2016 minder suiker dan het verbruikt. India en Thailand hebben meer suiker geproduceerd dan aanvankelijk werd ingeschat, meldt de Rabobank in een rapport over de suikermarkt.

Daardoor heeft de wereld dit seizoen een suikeroverschot van 1,8 miljoen ton, in plaats van een tekort van 700.000 ton zoals de Rabobank eerder dit jaar verwachtte. Dit wordt het vijfde achtereenvolgende seizoen dat de wereld meer suiker produceert dan het nodig heeft. Daardoor groeien de voorraden naar een record.

Volgend seizoen 2015/2016 ligt het verbruik 3,4 miljoen ton boven de productie, omdat de wereldwijde vraag naar suiker blijft toenemen. Toch leidt dit niet tot hogere prijzen. De grote voorraden blijven de suikerprijs ook het volgende seizoen drukken, verwachten de Rabo-analisten.

Vorige week concludeerden de organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling (OECD) en de Wereldvoedselorganisatie FAO hetzelfde. De enorme, wereldwijde voorraden houden druk op de suikerprijs voor de komende tien jaar.

Eén reactie

  • info36

    Wat een gezwets allemaal. Stop daar nou eens mee Rabobank.

Of registreer je om te kunnen reageren.