Akkerbouw

Nieuws 1142 x bekeken

Nordzucker verwacht rode cijfers

Braunschweig - Bietenverwerker Nordzucker heeft het eerste kwartaal in 2015/2016 (maart-mei) afgesloten met rode cijfers.

Het Duitse concern boekte voor belastingen en rentekosten (ebit) een verlies van €7 miljoen. Het resultaat kelderde ten opzichte van dezelfde periode van het voorafgaande jaar met €31 miljoen. Daarmee betaalt het bedrijf de tol van de hardnekkig lage suikerprijzen.

De omzet leverde rond de 25 procent in en daalde van €501 miljoen naar €374 miljoen.

Geen herstel verwacht

Herstel in de loop van het boekjaar voorziet Nordzucker niet. "Een positief resultaat is niet waarschijnlijk," zo luidt de prognose. De teleurstellende maar gezien de markt niet onverwachte resultaatontwikkeling zal zoveel mogelijk worden tegengegaan met een doelmatigheidsprogramma. "Efficiënter en slanker is het doel", zegt directievoorzitter Hartwig Fuchs. Concreet wil Nordzucker kostenbesparingen ter waarde van minstens €50 miljoen vinden.

 

Optimisme over lange termijn

Over de ontwikkeling van de suikerprijzen op middellange termijn is Nordzucker niet optimistisch. Op de langere termijn wel. "Een groeiende vraag bij een stagnerend aanbod zal op den duur weer tot stijgende prijzen leiden." Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.