height:550px AkkerbouwNieuws

Veilingprijs primeuraardappelen lager dan vorig jaar

Sint-Annaland – Het veilingseizoen van Altvantho, de gezamenlijke vroege aardappelveilingen op het Zeeuwse Tholen, is het seizoen op een lager prijsniveau begonnen dan vorig jaar.

Voor een kilo Doré’s werd 60 tot 66 cent betaald, terwijl ze vorig jaar op de eerste – vroege – veildag nog 65 tot 68 cent opbrachten. Het jaar daarvoor was de prijs nog hoger; 70 cent tot een euro. Premières werden verhandeld voor 51 tot 55 cent, Frieslanders gingen voor 46 tot 55 cent en de Eigenheimers voor €1,10 tot €1,15 voor de klok.

Aanvoer

De aanvoer was met 104 ton groot. “Ik had een hogere prijs verwacht voor Doré”, zegt veilingdirecteur David Hage na afloop van de veiling. “Vorige week verkochten we ze nog voor 85 cent, dus ik had vandaag ook graag de 70 willen aantikken. Dat is best even slikken. Maar je moet een product goed in de markt zetten. Er is behoorlijk aanbod en ook een goede vraag. De handel was actief vandaag en dat biedt perspectief. Dit zijn echter geen huidvaste aardappelen, dus worden liever vaker kleinere hoeveelheden gekocht.”

Beheer
WP Admin