Akkerbouw

Nieuws 2328 x bekeken 4 reacties

Farm Trans wraakt rechter in arbeidsconflict

Bergen op Zoom - Vervoerder Farm Trans heeft maandagmorgen de kantonrechter gewraakt, die een oordeel moest vellen over de klacht van de vakbond FNV Transport en Logistiek dat het bedrijf de Nederlandse arbeidsvoorwaarden ontduikt.

Volgens de vakbond laat de aardappelvervoerder Poolse chauffeurs in en vanuit Nederland rijden tegen Poolse lonen.

Advocaat Elias van Kampen van Farm Trans  zei dat FNV Transport en Logistiek een spookvakbond is die nergens is geregistreerd.  Een woordvoerder van de bond veronderstelt dat het wraken van de rechter behoort tot de uitsteltactieken, om te zorgen dat de huidige werkwijze nog even kan worden voortgezet. Farm Frites is voor een kwart eigenaar van Farm Trans. Farm Trans zegt dat de Poolse chauffeurs in dienst zijn van een Poolse onderneming en ook van daaruit werken. Op hen zijn de Nederlandse arbeidsvoorwaarden niet van kracht, zegt het bedrijf.

Volgens de Nederlandse regelgeving behoren vrachtwagenchauffeurs die in en vanuit Nederland werken betaald te worden volgens de Nederlandse collectieve arbeidsovereenkomsten. De Poolse chauffeurs in dienst van Farm Trans krijgen volgens de vakbond €500 basismaandloon.  "Valse concurrentie, die ook de lonen van Nederlandse chauffeurs onder druk zet", aldus de bond.

De rechtszaak is niet inhoudelijk behandeld. Eerst zal de wrakingskamer moeten beoordelen of het wrakingsverzoek van Farm Trans terecht is.

Laatste reacties

 • christof conings

  Interessant straks geen enkele Nederlandse chauffeur meer bij Farm Trans . Allemaal Polen voor 500 euro . Vrij verkeer van goederen en mensen in het vrije europa behalve als de ondernemer er zijn voordeel uit haald . Vrij verkeer van personen moet dus enkel voor de vakantieganger zijn dat die niet te lang moet wachten alvorens in zijn luie stoel te vallen . 

 • schoenmakers1

  als je werkt heb je niks als plichten, de andere hebben alleen maar rechten

 • agratax2

  @christof conings. Je vergeet, dat vrij verkeer van mensen zeker moet gelden voor Nederlandse werknemers, die als expats werken in het buitenland. Expats die in ons land werken moeten zich houden aan onze FNV eisen. Hoe hypocriet kun je zijn. FNV meet met twee maten zoals wel vaker.

 • flyinghollander

  Ach dit is de kring van goedkoop en goedkoper die iedereen doet. En eu valt gewoon door de mand of je maakt een eu met daarbij Zelde regels en wetten en doe daar een vleugje protectie bij mij waarbij je bedrijven verplicht in de eu te produceren

Of registreer je om te kunnen reageren.