Akkerbouw

Nieuws 1486 x bekeken 1 reactie

Duitse deelstaten kunnen weinig doen tegen transgene teelt

Schwerin - De Duitse deelstaat Meckelenburg-Voor-Pommeren wil de teelt van transgene gewassen zoveel mogelijk weren, maar kan in feite weinig doen. Tot die erkenning kwam de landdag van deze noordelijke deelstaat.

Over de  teelt van op Europees niveau toegelaten transgene gewassen op grond in privaat bezit heeft de overheid geen zeggenschap, stelt landbouwminister Till Backhaus van Meckelenburg-Voor-Pommeren vast. Volgens hem is voor een verbod een regeling op bondsniveau noodzakelijk. Er zijn nog meer onduidelikheden, bijvoorbeeld rond de teelt van door oligonucleotide-geleide mutagenese ontstane gewassen. Hier bestaat nog geen juridische duidelijkheid ten aanzien van de vraag of daarbij sprake is van transgene gewassen of niet, aldus Backhaus.

Eén reactie

  • pascalsliepen

    Kunnen we wel wat aan doen maar tis zo gek dat bv een monsanto een land aansprakelijk kan stellen voor inkomsten derving via een geschillen commisie

Of registreer je om te kunnen reageren.